perjantai 2. maaliskuuta 2012

Miksi?

Bloggaajaurani on kestänyt nyt noin viikon. Ottaen huomioon aikaisempien projektieni elinkaaren, tämänkin on jo saavutus.

Blogissa on tähän mennessä esitetty oikeastaan pelkästään kysymyksiä joihin olen jättänyt vastaamatta (yleensä koska en tiedä vastausta). Vastausten vähäisyys on välillä tuottanut morkkista, mutta onneksi löysin tämän artikkelin (jälleen kerran) aamubussissa. Artikkelin ydin on, että kaikkien ongelmien ytimeen pääsee kysymällä viisi kertaa "miksi?". Mitä enemmän kysellään, sitä enemmän ihmiset joutuvat miettimään perusasioita ja sitä helpompi ongelmiin on löytää ratkaisu. Artikkelin lopussa todetaan juhlavasti, että tämän kyselytekniikan avulla ihmiset sitoutuvat paremmin, yritykset kukoistavat ja maailma käytännössä pelastuu.

Todellisuudessa vaikutukset ovat lienee pienempiä. Mutta tehkää perjantai-iltapäivän kunniaksi seuraava harjoitus: Mikä on suurin ongelma tai haaste, joka odottaa pöydällänne ensi viikolla? Sen jälkeen käyttäkää tätä kyselytekniikka haasteen voittamiseen. Tulokset voivat olla yllättäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"On helppoa olla hiljaa ja valittaa. Todellista rohkeutta vaatii asiaan puuttuminen" Kommentoi.